“WE MAKE´ EM LIKE THEY USED TO”Historien om båndmikrofonen begynder i 1930 hos RCA, da Harry Olson udviklede 44 og 77 serierne. Mr. Olson som var daværende ingeniør blev efterfulgt i sin stilling af Jon R. Sank som Cloud mikrofonen JRS-34 er navngivet efter. Han blev især kendt for sin videreudvikling på 44-serien, den såkaldte BK-11. Det var i mange år velkendt blandt topingeniører, at dette var den mest avancerede båndmikrofon i verden. Jon Sank døde i 1998 – dog nåede han at videregive mere end 50 år års erfaring til hans søn, Stephen Sank. Stephen startede i en alder af 10 år med at lære fra sin far, og fortsatte med at bygge videre på erfaringerne fra det oprindelige RCA Laboratory Studies.

I dag er Stephen og hans kone Cynthia fortsat med familietraditionen og hjælper med at udvikle kvaliteten som ligger til grund for de håndlavede ribbon mikrofoner, i samarbejde med Cloud Microphones. Mikrofonen JRS-34, med moderne teknik som neodym-magneter og Cinemag transformere tager det næste evolutionære skridt i BK-11 -og 44-Serierne.

Alle Cloud produkterne er udelukkende produceret i USA De fleste dele er fremstillet lokalt igennem partnerselskabet Aerofab. Hver mikrofon bliver samlet i hånden på fabrikken i Tucson, Arizona under tilsyn af Stephen Sank. Alle båndende er fabrikeret og håndsamlet på præcis samme måde, og med samme omhu, som Harry Olson krævede hos RCA, da båndmikrofonerne blev introduceret. Stephen undersøger personligt hver enkelt mikrofon grundigt for at inspicere lydkvaliteten og håndværket. Der er ingen vej uden om hans godkendelse! Resultatet er en smuk, 100% håndlavet højkvalitets båndmikrofon.

RCA er et registreret varemærke tilhørende Radio Corporation of America. Henvisninger til RCA er af historisk karakter, og indebærer ingen tilknytning til Cloud Microphones.

Gå til Cloud Microphones produkter

 

 

 

 

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events