d&b audiotechnik E-serie udvider med højttalerne E4 og E5

 

d&b audiotechnik E-serie udvider med højttalerne E4 og E5, hvis størrelse findes lige under den fornyligt lancerede E5 (efterfølgeren til den berømte lille højtaler E3). E4 er til levering nu, og E5 er netop lanceret og kan leveres fra midt-slut januar.

E4 og E5, sidstnævnte erstatter den populære E0 i serien, er lette 2-vejs højttalere udstyret med henholdsvis 4” og 5” drivere i et kompakt lukket kabinet og giver symmetrisk spredning både horisontalt og vertikalt. Højttalerne kan monteres opretstående og liggende. De har indbygget passivt delefilter og et frekvensområde fra 130hz – 20 kHz for E4, og 85Hz – 20kHz for E5. Vægten er henholdsvis 1,1 kg og 2,2 kg. De producerer et maksimalt lydtryk på 115 og 117 dB.

Kabinetterne er støbte, hvilket både giver fremragende mekaniske og akustiske egenskaber, og har en solid sort maling. Forsiden af højttalerne er beskyttet af et magnetgitter og bagpanelet indeholder forsænkede m10 gevind for påmontering af kuglebeslag, samt to NL4-stik – og en 2-polet print terminaltilslutning. 

Højttalerne er vejrbestandige og velegnede til udendørsbrug, og ligesom alle andre E-series højttalerne kan de leveres i specielle farver som add-on. De kan være drevet af D6 eller D12 forstærkeren og op til 4 bokse kan være drevet af hver kanal i hver forstærker.

Firmware og software-opdateringer til d&b forstærkere, herunder E4, kan downloades i de relevante afsnit under support / downloads fra http://www.dbaudio.com. Disse giver konfigurationer for alle nuværende d&b forstærkere samt den nyeste version af remote-softwaren R1 Remote. Opdateringer til E5 vil være tilgængelig i januar 2012.

E4 og E5 højttalere er specielt designet til mobile nærfeltsområder hvor forbedring af taleforstålighed ønskes, samt til musik i teatre, til konferencer, tv-studier, delay & fill-systemer og surround sound. Begge modeller kan bruges alene eller supleres med forskellige subwoofere fra E-serien.

Læs mere om d&b audiotechnik her

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events