Alfa Audio har leveret komplet lydanlæg til Store Sal i Musikhuset Aarhus.

– Valget faldt på det nye V-system fra d&b audiotechnik.

Systemet består af et V12 center-cluster, en V8/V12 kombination i venstre og højre side, samt V-SUB’s fløjet direkte bag disse.

Som ultra sub er valgt d&b J-INFRA´s, som kan rulles ind på side scenen, når der er behov for ekstra dyb bund. Hele det lavfrekvente lydbillede fremstår således konsistent idet J-INFRA subberne, komplimenterer V-SUB højttalernes cardioide egenskaber.
For at fuldende udskiftningen valgte Musikhuset samtidigt et sæt af d&b M4 monitor højtalere..

Det nye system blev officielt indviet i maj ved en koncert med James Taylor og efterfulgt af Spot Festival.“V-serien opfylder præcis vores ønsker til et nyt anlæg; størrelse, vægt, ydeevne, spredning og kvalitet” siger Per Adel, tonemester i Musikhuset og fortsætter: “Hvad synes jeg om systemet? Jeg mixede nogle af Spot koncerterne selv, og oplevede at det responderer meget meget hurtigt. Bare den mindste justering på faderen eller ændring i EQ’en, og man hører det øjeblikkeligt”.

Anlægget er et af de første af sin slags og state of the art, og blev første gang præsenteret på Prolight & Sound-messen i Frankfurt i marts i år. Da Per Adel og teknisk chef Jonas Knive fik leveret det nye V-system i starten af april, var det samtidig et nostalgisk farvel til deres gamle d&b F2/B1 PA system fra 1989, som stadig virkede fint. Højttalerne virkede fint og de kørte endda stadigvæk på de originale forstærkere.

Per Adel har ikke overvejet om det nye V-system vil kunne opfylde Musikhusets behov lige så længe. Foreløbig er han travlt optaget af sit nye legetøj..

Links:

– Artikel om Musikhuset Aarhus på d&bs hjemmeside

– Musikhuset Aarhus Pressemeddelelse

– d&b audiotechnik V-Series

– Generelt om d&b audiotechnik

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events