D80 imageD80 er den seneste udvikling indenfor d&bs dedikerede forstærkere. Men som D6 og D12 er den ikke bare en forstærker – den er hjertet i ethvert d&b højttaler system og en avanceret kontrol- og monitor station, med masser af kraftoverskud.

D80 indeholder de samme højttaler controllere som de øvrige d&b forstærkere, men er på alle måder opdateret og moderne.

Den fylder kun 2 RU i højden, men indeholder 4 forstærker kanaler, som hver kan levere mere end 2000 Watt.  D80 er en af de mest strømstærke forstærkere på markedet og er i stand til at levere 140 Volt. Det betyder, at den har fuldstændigt styr på højttaler enhederne og transient egenskaberne er uovertrufne.

Power Factor Correction (PFC) kredsløbene betyder, at forstærkeren trækker strøm, på en måde der følger forsyningsspændingskurven og derved udnytter strømmen langt mere effektivt end traditionelle switch-mode forstærkere. D80 tilpasser sig den strømkilde der er til rådighed og kan i usædvanlig grad tilpasse sig en dårlig forsynings spænding og kompensere for spændings fald, så det ikke leder til begrænsninger i ydelsen.

D80 har betydeligt mere DSP kraft en tidligere forstærkere og indeholder, udover de højttaler specifikke justerings muligheder, bl.a. 2×16 bånds fuldt parametriske EQs på hver kanal, med mulighed for shelving, notch og asymetriske filtre. 10 sek. delay på hver kanal rækker til en afstand til fjerneste delay tårn på mere end 3 km.

D80 betjenes fra en touch skærm på fronten, eller via d&bs remote software R1 over CAN-bus eller Ethernet. Den kan via IP også betjenes med en web browser.

Læs mere på d&b´s hjemmeside

 

 

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events