10eazy – Det kan forekomme åbenlyst hvorfra navnet på lydtryksmåleren kommer når man ved, at det EU-direktiv aggregatet aktivt skal hjælpe med at overholde, hedder Direktiv 2003/10/EC.

10EaZy

Direktivet kom til verden af den noble årsag, at det skulle beskytte ørerne på de mange mennesker der til dagligt arbejder i støjfyldte miljøer i mange timer af gangen – herved er de placeret i en risikogruppe der kræver overvågning og beskyttelse. Risikogrupperne kunne fx være mennesker udsat for motorstøj, høj livemusik, fabriksstøj, larmende børn, natklubber og lignende.
– og vi snakker ikke udelukkende om personale – der kan også meget vel være rigtig mange brugere, såsom børn i institutioner og publikummer, som gerne alle sammen skulle forlade miljøet glade og tilfredse med oplevelsen – og uden høreskader!

10eazy kom til verden for at gøre dette job praktisk muligt – på en meget enkel og overskuelig måde!

Direktivet udstak ikke bare grænser for maksimalt peak-lydtryk, men også for maksimalt gennemsnitligt lydtryk over en 8-timers arbejdsdag – og ligeledes for en hel arbejdsuge.

Peak-lydtryk er som udgangspunkt ret simpelt af måle – hvis man altså arbejder i et lokale med fast temperatur, luftfugtighed og iøvrigt ikke skyder alt for hårdt på mål. Sagen er nemlig den, at det ved ”moderat” lydtryk er nemt nok at måle, mens det straks bliver noget mere krævende ved kraftige lydtryk. Man kan faktisk godt udtrykke det således, at kravet til grejets kvalitet, ydeevne og bare anvendelighed, stiger proportionalt med lydtrykket. Ydermere stiller skiftende luftfugtighed og temperatur store krav til udstyret – forudsat man rent faktisk vil have målinger der er anvendelige.

Det bliver straks mere kompliceret når der skal udregnes gennemsnitligt lydtryk over et tidsrum. 10eazy benytter sig af Leq (equivalent continuosly noise level) til at udtrykke det gennemsnitlige støjniveau. Leq-værdien monitoreres på skærmen på den Windows-baserede PC softwaren kører på og her kan FOH-tekniker, natklub-ejer, børnehave-leder, fabrikschef eller arbejdspladsens APV-ansvarlige nemt aflæse dagens Leq-måling løbende. På den måde kan der effektivt handles i overensstemmelse med en måling der skyder over den tilladte grænse.
Skulle målingen omvendt indikere, at der stadig er luft op til den fastsatte grænse, så kan FOH-teknikeren naturligvis give den lidt ekstra gas den sidste halve time – eller der kan, under eventuelt, fyldes lidt ekstra sukker på ungerne i børnehaven.

Udover at være et måleinstrument der kan sørge for, at man overholder de opstillede lovmæssige krav, er 10eazy også en aldeles fremragende investering i sit personales generelle sundhed, både kort- og lang-sigtet.

Listen over tilfredse brugere er hastigt voksende – ikke bare i Danmark, men også worldwide!

Som forhandler af 10eazy i Danmark glæder vi os til at byde jer velkommen i familien.

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events