Forstærkning af violin

Da det er de færreste violiner der har onboard aktive EMG humbuckers eller tilsvarende, så er det 99% af gangene en mikrofon der får opgaven at opfange den akustiske lyd fra instrumentet.

Det kan være den nemmeste opgave i verden at optage en violin, forudsat man har fem DPA 4006A’ere og en vellydende koncertsal at hænge et decca tree op i. Det har de fleste bare desværre ikke, så man må ty til andre midler for at indfange de liflige toner. Separation og feedback-issues i livesituationer er heller ikke decca-træets bedste venner. Closemicing af violin er en økonomisk og praktisk meget mere overkommelig metode. Dog kræver det lige, at man får styr på hvordan det er en violin gerne skulle lyde for slutbrugeren og hvad de forskellige forstærkningsmuligheder indvirker på lyden af den lille bestrengede brune trææske hvis pris kan nærme sig den på en veludstyret OB-vogn.

For den interesserede læser er der herunder en række muligheder for hvordan violinens sjæl indfanges i det elektroniske domæne og hvilke lydmæssige fingeraftryk man afsætter ved de forskellige metoder.

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events