logo-db

Nyheder i xS-installationsserien
– 24S, 24S-D & 21S-SUB

d&b audiotechnik lancherer nu tre nye installationshøjttalere, der især et stilet til små og mellemstore spillesteder, teatre og klubber, hvor det vil være ønskeligt at et kompakt top/sub-pointsource system vil kunne klare opgaven. 

24s_mitflyingbracket_vertikal
24s-s_ohnefrontgitter
21s-sub_hoch
24S, 24S-D og 21S-SUB udfylder hullet efter C7 of C7-sub der udgik af produktion i 90’erne. 24S er i stand til at levere et SPL på 138dB (RMS) og kombineret med seriens 21S-SUB, der graver så dybt som 33Hz, så er der tale om et meget kraftfuldt pointsource system, der kan hamle op med et højtspillende rockband.

Navnene 24S og 24S-D dækker over to versioner af topkassen, som er bestykket 2×12″ low-mid drivere i et di-polar arrangement. Di-pole vil sige, at kabinettet indeholder to low-mid drivere monteret med en vis afstand. Det hjælper med, at kontrollere højttalerens spredning og betyder at 24S har en kontrolleret lydudbredelse helt ned til 500Hz, hvilket er exceptionelt for en så kompakt højttaler. Diskanten er en 1,4″ exit driver på et horn i midten mellem de to 12″ enheder. 24S har en spredning på 75°x45° og 24S-D har en større spredning på 110°x45°. Hornet er roterbart, så højttaleren kan monteres vandret, såvel som lodret. Det maksimale lydtryk fra en enkelt 24S er 138dB(SPL) RMS.

21S-SUB er den tilhørende SUB højttaler, som er bestykket med en enkelt 21″ driver i et basrefleks kabinet. Frekvensgangen på sub’en er 35Hz-105Hz, med mulighed for at vælge INFRA mode, hvor frekvensgangen er fra 33Hz til 85Hz. I INFRA mode kan 21S-SUB supplere andre d&b sub systemer med ekstra dyb sub. En enkelt 21S-SUB er tilstrækkeligt til at give en kontant og magtfuld sub oplevelse sammen med 24S topkassen.

30D installationsforstærkeren vil være et oplagt valg til at drive 24S og 21S-SUB højttalerne.

Læs mere på d&b audiotechniks hjemmeside:

New loudspeaker solutions for permanent installation

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events