Radial – aktive DI-boxe

Når en lydkilde med et forholdsvist svagt output skal sendes over større afstand eller impedanstilpasses med input der ikke lige forventer at se det signal der kommer ud af lydkilden, så er en aktiv DI-box sandsynligvis det rigtige valg. En aktiv DI-box kan typisk strømfødes med phantom power og den aktive elektronik giver mulighed for at signalet forstærkes inden det bliver sendt videre i signalkæden. Det kan være meget kærkomment hvis lydkilden er en gammel synth, en passiv Fender P-bas, et Rhodes el. lign. lydkilde med forholdsvis lavt output.

I den aktive DI-box sker impedanstilpasningen og balancering ikke, som på den passive DI-box, med en audio transformator. Nej, her sker det vha. et elektronisk kredsløb der benytter sig af phantom poweren fra mixeren. Dermed har den aktive DI-box heller ikke samme galvaniske isolering som transformatoren i den passive box leverer. Her må man “nøjes” med en groundlift switch til dette formål. Omvendt giver den eksterne strøm mulighed for at lave nogle DI-boxe med nogle lidt mere avancerede features, såsom f.eks.;

PZ-DI – DI-box med trinløs variabel inputimpedans til piezo- og magnetiske pickupper.
JDX48 – DI-box med guitarkabinet emulering.
USB-Pro – DI-box med USB-connection til eks. laptop.
BT-Pro – DI-box med bluetooth-connection til smartphones og tablets.
DINET TX/RX – DI-box der kan sende eller modtage to kanalers audio gennem et eksisterende Dante netværk.
J33 – DI-box til grammofon med indbygget RIAA phono preamp.
– og m.fl…

Til live- og recording-brug vil det absolut mest gængse være J-seriens J48 eller Pro-seriens Pro48.

Hvis man har lyst til at dykke dybere ned i aktiv-DI nørderi kan man fortsætte med Radials Blue Report her.

Radial Engineering – audio tools

 


Retur til Radial produktoversigt >

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events