Den årlige Smukfest i Skanderborg er netop overstået, og i år var der et nyt tiltag på det campingområde, som går under navnet ‘Kærligheden’: Et komplet mobilt studie bygget ind i to shipping containere. Projektet blev døbt UNHEARD af initiativtagerne fra danske Dynaudio, som i samarbejde med Smukfest sikrede en supergod debut. Navnet bunder i, at det faktisk kun er en lille del af verdens samlede artister, som er kendt af den brede befolkning. Tanken er så, at tilbyde mindre kendte artister og bands at indspille deres musik i UNHEARD studiet.

Det siger sig selv, at setuppet til sådan et projekt ikke blot kræver en masse udstyr, men også en minutiøs forudgående planlægning. Ud over et komplet baggear-setup, så skulle en masse kanaler sendes frem og tilbage mellem de to containere i forbindelse med hovedtelefonmonitoring til musikerne samt til PA systemet uden for containerne. Dertil kom, at der også var et videohold tilstede, som dokumenterede de mange sessions, og de skulle forbinde faste kameraer i containerne og selvfølgelig også have et lydsignal fra kontrolrummet.

Til at samle, konvertere og videredistribuere alle signalerne er der implementeret en DAD AX32, der fungerede som den helt centrale hub, hvor AES, MADI, Dante og analoge linier mødtes. På samme tid fungerede den naturligvis også som forforstærker og AD konverter på indkommende mikrofonsignaler. I denne video fortæller producer på projektet, Ashley Shepherd, om hvordan DAD’s AX32 mainframe og MOM monitorcontroller er implementeret som hjertet i det tekniske setup:

Ydermere spillede både DPA Microphones og Radial’s DI bokse nogle af hovedrollerne i UNHEARD studiet. Men bare rolig – vi arbejder på en mere dybdegående artikel, hvor vi kommer nærmere ind på de enkelte delelementer, såvel som de rent tekniske aspekter i selve konceptet.

Opdatering! Vi har nu udgivet Smukfest 2018 artiklen. Læs den her…

Læs mere om DAD her…

 

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events