En lille stor nyhed fra DPA Microphones


DPA Microphones har gennem den seneste tid arbejdet på en lille ny. Ja, faktisk ikke bare en lille ny – en lillebitte ny! Blot 3mm er diameteren af kapslen på den nye Subminiature mikrofon. Og lad os lige tage det én gang til; blot 3mm! De tidligere DPA serier af miniaturemikrofoner bygger på et 5mm kapseldesign. DPA fastholder at den nye Subminiature mikrofon ikke bare lyder lige så godt som de tidligere – den lyder endnu bedre. Den benytter sig naturligvis af sidste års lancerede CORE by DPA teknologi og sammen med CORE preampen leverer den imponerende specs, som ikke før er set, eller hørt, ved hverken DPA eller nogen af konkurrenterne.

DPA’s Subminiature kommer, i første omgang, i tre udgaver – 6060, 6061 og 6066.
6060 og 6061 er naturligvis lavaliermikrofoner som 4060 og 4061 – 6060’en med højere følsomhed end 6061’eren. Kendere vil have regnet ud, at 6066 er Subminiature-udgaven af en af DPA’s all-time klassikere; headset’et 4066. På 6066’eren er det ikke bare mikrofonkapslen og CORE-preampen der er opdateret – også bøjlen har fået et arkitektonisk og funktionelt løft. Formålet med redesignet af bøjlen på 6066’eren er at øge komforten og fleksibiliteten når den skal bruges på forskellige hoveder og ører. Bøjlen minder mest om den klassiske 4066 bøjle, dog nu med mulighed for at justere bøjlens størrelse. Boomens placering, både længde og vinkel) kan finjusteres i drejetappen under øret. Ydermere er der et samleled mellem mikrofonboom og kabel, således at de to dele kan udskiftes separat.


6066 fås i første omgang i beige og sort, men den vil på et senere tidspunkt også kunne leveres i brun. Det samme gør sig gældende med 6061 og 6061, som dog ydermere mere også bliver tilgængelig i hvid.

6061 og 6066 kan håndtere SPL på 128dB (<1%THD) og 144dB før clipping. Med et støjgulv på 26dB(A) giver det et dynamisk arbejdsområde på 102dB – og det i et frekvensspekter fra 40Hz-20kHz (+/- 2dB), dog selvfølgelig med det velkendte 4dB soft boost fra 8kHz-20kHz – intet mindre end fremragende!

De første headsets og lavaliermikrofoner i Subminiature 60-serien er til levering i november.

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events