CORE by DPA er en kraftfuld, ny teknologi, som sidder i selve hjertet af DPA’s miniaturemikrofoner. Men hvad får du ud af det? Kort fortalt minimerer CORE-teknologien forvrængning og udvider det dynamiske arbejdsområde betragteligt, hvilket giver en klarere lyd. Noget som naturligvis altid er i højsædet hos DPA.

Her en kort visuel intoduktion til CORE be DPA teknologien:


Men hvorfor lyder det så bedre? 

Det dynamiske arbejdsområde er defineret som afstanden mellem laveste og kraftigste lydtryk mikrofonen kan gengive. I praksis defineres det kraftigste lydtryk som det kraftigste mikrofonen kan gengive, hvor mindre end 1% af signalet bliver forvrænget – 1% THD (Total Harmonic Distortion). 1% lyder umiddelbart ikke af så meget, men det er i det område hvor det begynder at blive hørbart. Det laveste lydtryk defineres som der hvor det indkomne signal drukner i mikrofonens egenstøj. Afstanden, målt i SPL, mellem disse to yderpunkter er det vi betegner det dynamiske arbejdsområde.

En ændring af støjgulvet vil altså, lige som en minimering af forvrængningen, give et større dynamisk arbejdsområde – og det er netop hvad CORE by DPA teknologien gør. Man kan spørge sig selv hvorfor der ikke i forvejen sidder den bedst mulige forforstærker i alle DPA headset, men det skyldes ganske enkelt størrelsen – og her gør størrelsen en forskel! Det har tidligere ganske enkelt ikke været muligt at bygge en bedre forforstærker i miniaturemikrofonerne. Dog er der de seneste år sket en rivende udvikling teknologisk og netop denne udvikling har været medvirkende til, at DPA Microphones nu kan levere miniaturemikrofonerne med en CORE by DPA forforstærkeren. Præcis som sin forgænger sidder den lige ved siden af mikrofonkapslen i headset’et, lavalier- eller instrumentmikrofonen.

Så for at opsummere, så giver den nye CORE by DPA teknologi lavere støjgulv og højere max-SPL. En sand win-win situation!

Alt dette betyder, at mikrofoner med CORE preamps flytter punktet, hvor forvrængning bliver hørbart. Og faktisk sænkes det generelle forvrængningsniveau også ved alle andre lydniveauer – fra hvisken til skrålen. Og i sidste ende giver det dig en klarere og mere åben lyd på tværs af hele spektret.

Ja, det er faktisk ret imponerende, at DPA har formået at udvikle teknologien der gør dette muligt.

Der er dog mange andre gode grunde til at vælge mikrofoner, som har CORE by DPA teknologien implementeret.

Læs mere om disse grunde hos DPA…

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events