For omtrent 40 år siden, nærmere betegnet november 1979, lancerede SONY deres banebrydende Walkman, fem år efter var det Discman’ens tur og i 1993 blev SONY’s første version af deres Playstation lanceret på det europæiske marked. Ja, faktisk så har SONY gennem de seneste 7 årtier hamret milepæl på milepæl i den teknologiske og elektroniske verdens muld.
Pionerånden kommer også til udtryk i den afdeling af SONY der beskæftiger sig med Pro Audio segmentet. SONY’s Oxford pult kom på markedet i slutningen af 80’erne med en listepris der ville svare til et sted mellem 13 og 14 mio danske kroner den dag i dag. Ligeledes præsenterede SONY i 1993 en stormembranet rørmikrofon på markedet – SONY C800G tube microphone. Mikrofonen er stadig i produktion og koster rundt regnet det samme som en lille ny bil i Danmark.
C800G har siden lanceringen været elsket for sit nærvær og sin silkebløde og luftige top. Specielt til R&B og soul, hvor den, sammen med en Avalon VT-737 channelstrip, nærmest er blevet en industristandard.

SONY C100 – første high end mikrofon fra SONY i 25 år.

SONY har nu lanceret deres seneste skud på Pro Audio stammen – SONY C100. En stormembranet kondensatormikrofon der træder i sin forgængers (C800G) fodspor. En frekvensrespons der strækker sig fra 20Hz til 50kHz – ikke noget som vi som sådan umiddelbart kan høre – men noget der alligevel kan fornemmes. C100’erens udvidede frekvensrespons håndteres af en lille membran der sidder oven over den traditionelle store membran. Den lille kapsel håndterer de høje frekvensers transienter bedre end den store membran og signalerne fra de to kapsler deler arbejdsbyrden mellem sig i området 22-25kHz. Således er der ikke hørbar faseforskydning i området for lydkilder der måtte befinde sig uden for ”the sweet spot”.

C100’eren slægter sin storebror sig meget på! Om det skyldes den ekstra kapsel vides ikke, men den har den samme luftige og bløde top som C800G’eren – og det er til noget der ligner en tiendedel af prisen! Det er en mikrofon der så afgjort skal prøves. Alfa Audio er forhandler af SONY Pro Audio produkter i Danmark – og dermed også C100, så ring på kontoret hvis du vil give mikrofonen et lyt.

I samme omgang sender SONY to kondensatormikrofoner med små membraner på markedet. Begge i den velkendte “kølle”-formfaktor. ECM100U er cardioid og ECM100N er omni directional.

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events