Nye live mixere fra SSL

Solid State Logic netop løftet barren for deres topmodeller i L-serien. L350 og L550 overtager de tidligere versioner – L300 og L500 – på de øverste trin inden for SSL’s serie af livemixerpulte. Det er de mest kompromisløse livepulte, SSL nogensinde har lavet, og sammen med introduktionen af dem, lanceres også X-Light, som er Dante AoIP infrastruktur-teknologi fra den absolut øverste hylde, samt en ny stageboks og ny V4.8 software til alle L-Series mixere.

Den nye L550 byder på hele 288 kanalers processering, 36 Matrix outputs og 48 VCA’er, som du kan assigne til enhver af de 36 + 2 fadere på kontrolfladen.

L350 kan håndtere op til 216 kanalers processering, 36 Matrix outputs og 36 VCA’er i et kompakt 24 + 2 fader-setup. Begge konsoller kan udvides med USB Remote Fader Tiles, eller de kan forbindes via en anden konsol, en bærbar computer med SOLSA remote control software eller en tablet med TaCo control app’en, hvilket samlet set giver dig en virkelig fleksibel arbejdsstation med mulighed for udvidelser hvis nødvendigt.

L350 og L550 erstatter L300 og L500 Plus, som hidtil var en del af SSL’s program af livekonsoller, og de nye modeller er selvfølgelig kompatible alle andre SSL livekonsoller. Alle eksisterende SSL MADI og Network I/O Dante stagebokse kan benyttes sammen med enhver kombination af SSL livemixere for at imødese selv de mest komplekse liveproduktioner.

L300 eller L500 Plus kan desuden opgraderes til henholdsvis L350 og L550 specifikationer.

Ny V4.8 software

En ny, signifikant software opdatering – V4.8.15 – er også netop blevet frigivet. Bl.a. er hastigheden på brugerfladen blevet forøget, men der er også en lang række funktionelle forbedringer i denne seneste update, hvilket f.eks. inkluderer forbedrede muligheder i forbindelse med remotekontrol samt nye Automix formater og funktioner.

Læs flere detaljer om V4.8 softwaren her…

X-Light ny Dante-motorvej

X-Light er et ultra-low latency interface, som understøtter op til 256×256 kanalers audio ved 96 kHz 24-bit plus kontroldata mellem SSL Livepulte og Dante-enhederscenen via et enkelt kabel.

Med slidstærke stik og redundant kabelføring er X-Light designet til at tilbyde en Dante I/O-løsning, som er pålidelig og hurtig at sætte op, når du er ude i marken, samtidig med at mange af fordelene ved et skalérbart og fleksibelt IP Audio-netværk bevares.

X-Light gør faktisk SSL Live til den første livekonsol-løsning med nok Dante ind-og udgange til at håndtere mellem-store og helt store tour produktioner, da du ikke begrænses af et maksimum på 64 Dante-kanaler eller en sample rate på 48 kHz. De nye L350 og L550 konsoller kan specificeres med X-Light og SSL Blacklight II. X-Light udvidelsen kan nu fås til L100, L200, L350 og L550-konsoller. Hvis du har en L300 eller L500, kan du opgradere til L350/L550 og derefter også drage fordel af X-Light-mulighederne.

X-Light motorvejsbro

Til tour-produktioner findes der nu et nyt 1U X-Light Bridge interface, som er designet til at blive integreret i I/O racks på scenen. Du får med dette interface et fuldt ud redundant X-Light par med solide Neutrik opticalCON Quad-stikfrontpanelet.

bagpanelet er der yderligere to redundante par af Neutrik etherCON Dante-stik til distribution af audio og kontroldata. Du kan forbinde op til otte SB 32.24 stageboxe via et sæt af netværk-switches til et enkelt X-Light Bridge interface, som kan operere redundant ved 96 kHz med gainkontrolhvert enkelt input.

Der er ikke nogen store ændringer med hensyn til workflow. X-Light Bridge interfacet giver dig helt problemfrit et I/O boost, da routing-processeringen i konsollen er nøjagtig den samme via X-Light Bridge interfacet, som den er i det eksisterende, lokale Dante Expander modul. Dette inkluderer også muligheden for at konfigurere X-Light kapacieten i forhold til antal kanaler som såkaldte ‘Virtual Tie Lines’, for routing i Dante Controller-softwaren, eller som ‘Dual Domain Routes’ for nem routing og kontrol fra konsolkanalerne.

Ny SB16.12 stageboks

Som om alle de ovenstående nyheder ikke skulle være nok, så præsenterer SSL også yderligere udvidelsesmuligheder til deres SSL Network I/O program af Dante interfaces med introduktionen af SB16.12 Stageboksen.

Den er baseret på de samme specifikationer og det samme design som den større SB32.24 stageboks, og den nye SB16.12har 16 SuperAnalogue™ mic/line indgange med gain-kompensationdigitale splitudgange, 8 line udgange, 4 AES ibdgange med SRC og 4 AES udgange.

SB 16.12 har yderligere dual Dante-netværk interfaces, som giver et redundant par af slidstærke etherCON porte til den primære I/O og et redundant par af SFP-porte til de gain-kompenserede splitudgange. Du kan konfigurere disse SFP-porte med RJ45, multimode fiber eller singlemode fiberforbindelser.

De to netværk kan linkes for at give adgang til alle I/O og porte på et enkelt, redundant netværk, eller de kan splittes for at give netværkadskillelse af splitudgangene – f.eks. for at sende et feed til en OB vogn i forbindelse med broadcast af live events. SB 16.12 giver dig mere fleksbilitet med henblik på I/O-muligheder, når du sætter dine I/O-forbindelser op i et distribueret system.

SSL Live L350, L550 pulte, X-Light Bridge, SB 16.12 Stagebokse og den ny V4.8 software er tilgængelige fra februar 2019.

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events