Sony, DAD og Maselec samles for at optage unikt flygel

Flyglet er et fantastisk instrument, men også et, der ikke er blevet udviklet nævneværdigt på i meget lang tid. I hvert fald ikke på et konceptuelt niveau. Men det har Stuart & Sons i Australien gjort noget ved.

De har nemlig specialbygget et flygel, som har 108 tangenter i stedet for 88, som er den gængse standard. Men hvorfor gå ‘ud over grænserne’? Blandt andet fordi der f.eks. findes kompositioner af J.S.Bach, som faktisk ikke kan spilles på et almindeligt 88-tangenters flygel.

For at give dette fantastiske instrument en god debut blev producer og lydtekniker Craig Field fra Underwood Studio i Australien involveret, og ligeledes den klassiske pianist Nicholas Young. Johann Sebastian Bach’s Sonata in A minor, BWV 965: VII, Gigue, blev transkriberet til at passe til det nye flygel, og Craig Field rykkede ind med de ypperligste ‘location recording’-værktøjer.

Først og fremmest havde han den nye Sony C-100 high resolution mikrofon med, der, ligesom den legendariske Sony C-800G, opfanger frekvenser helt op til 50 kHz. Og med en mikrofon med bred frekvensrespons, så skal hele den resterende signalvej naturligvis matche dette.

Derfor brugte Craig Field en Digital Audio Denmark AX32 preamp og AD/DA converter, der sikrer, at C-100 mikrofonens output bliver løftet til line level og kommer så godt, sikkert og transparent som overhovedet muligt, fra det analoge domæne til det digitale.

Og for at runde det hele af blev der brugt en Maselec STM-822 summing amp til at ‘samle trådene’.

Kort sagt; et state of the art recording setup, der her dokumenterer en virtuos performance på et enestående instrument. Fik vi nævnt, at det hele er ret fantastisk!?

Interesseret i mere inspiration som i denne artikel?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events