Sådan vedligeholder du din DPA miniature omni mikrofon

DPA’s miniature lavaliermikrofoner er bygget til at holde i mange år – og til at lyde godt lige fra dag ét. Det kan dog være en god idé at rense din omni-miniature engang imellem. Specielt hvis den bliver udsat for støv, sved og lignende. Det kræver kun 5 simple trin – og at du er opmærksom på et par vigtige ting undervejs.

Først pg fremmest! Denne guide gælder kun for DPA’s omni miniature mikrofoner med runde gitre, som kan afmonteres! Denne metode gælder altså udelukkende for modellerne 4060, 4061, 4066 og 4266, samt subminiature mikrofonerne 6060, 6061 og 6066!
Der må ikke bruges rengøringsmidler – kun destilleret vand!

Sådan gør du:

1) Hæld lidt destilleret vand i en lille beholder – bare nok til at mikrofonkapslen kan komme under vand. Husk: Ingen rengøringsmidler af nogen som helst art!

2) Afmonter gitteret fra lavaliermikrofonen. Fjern gitteret ved forsigtigt at trække det af mikrofonen.

3) Vask, rør og ryst. Dyp mikrofonen i det destillerede vand, og rør forsigtigt rundt. Det kan være nødvendigt af et par omgange at ryste vandet af mikrofonen og gentage processen.

4) Ryst mikrofonen tør. Når processen er gentaget nogle gange og mikrofonen er renset, skal den rystes den grundigt – men forsigtigt – en sidste gang, så du får så meget vand ud af den som muligt.

5) Læg mikrofonen til tørre. Lad den ligge natten over – uden at genmontere mikrofongitteret. Efter et døgn skulle den være helt tør og du kan montere gitteret igen – og mikrofonen kan atter tages i brug.

TLDR;

Andre nyheder

Kurser og seminarer

Vi holder løbende kurser, demoer og seminarer om lydproduktion og nye produkter  – og oftest er de gratis. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have direkte besked, når der er nyt i kalenderen.

Se kommende events

Seminar hos AlfaAudio

Vi vil så gerne høre fra dig

Ønsker du rådgivning , så hiv fat i os! Vi er altid klar til en snak.

Giv os et kald på +45 70 277 300 eller send en mail til info@alfaaudio.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events