Aalborg Citykirke

En kompakt højttalerløsning til frikirke

Højttalere fra EM Acoustic opfyldte både kravet om ikke at fylde for meget visuelt og samtidig være i stand til at spille Allborg Citykirke op, når der er godt gang i gudstjenesterne.

Aalborg Citykirke er grundlagt tilbage i 1926 af bare 12 medlemmer, men er med tiden vokset betragteligt og dermed også vokset ud af sine oprindelige fysiske rammer. Derfor flyttede kirken i efteråret 2019 ind i A2 bygningen, en ny og fuldt moderniseret bygning, som har plads til ca. 1000 mennesker, heraf plads til 750 i et helt nyt auditorium.

Citykirken ønskede en klar og konsistent lyd i hele kirkerummet. Sammen med kirkens AV-afdeling, fandt vi frem til en løsning med udgangspunkt i et EM Acoustics HALO-C line array.  Kravet øverst på listen var at få en kompakt løsning, der ikke fyldte for meget visuelt, men som samtidig kunne levere en ensartet dækning af hele auditoriet uden døde punkter eller lydmæssige hotspots. Og det kunne EM Acoustics levere.

Kirken har naturligvis stor fokus på taleforståelighed, så det var ligeledes et krav, at denne skulle være i top. Samtidig skulle løsningen kunne håndtere de mange koncerter, der skal afholdes. Kirken afholder flere ugentlige arrangementer, som fx ceremonier og events, hvor der ofte er ofte er bands på scenen). Samtidig skulle A2-huset også kunne fungere som koncert venue for eksterne arrangører. Løsningen skulle også kunne levere et passende lydtryk til disse arrangementer.

Anders Molin, Aalborg Citykirkes AV-konsulent, som var ansvarlig for at finde det helt rigtige system, kendte ikke til EM Acoustics.

“I starten havde jeg faktisk set på et system af et andet mærke, da jeg kendte det i forvejen, men på Alfa Audios anbefaling begyndte jeg at undersøge mulighederne for løsningen baseret på HALO-C. Jeg kendte ikke systemet i forvejen, men efter et besøg på deres fabrik i Cranleigh i det sydlige England, hvor vi fik mulighed for at lytte på hele EM Acoustics program, møde folkene bag, og drøfte deres produktfilosofi i dybden, blev jeg overbevist om, at HALO-C var den helt rigtige løsning for os.”

Løsningen implementer Halo-C line array i L/R konfiguration med seks kasser per side, som er suppleret af fire self powered EPX-8 pointsource kasser som sidefill og delays, to EMS-61 frontfills og under scenen en MSE-218 sub. HALO-C arrayet er drevet af en EM Acoustics DQ-10 amp, mens en AD-9 står for subwooferen og frontfills.

“To ting stod klart for mig. For det første er jeg helt vild med lyden – særligt den helt fine og naturlige diskant. For det andet er der et fantastisk forhold mellem pris og ydelse. EM Acoustics systemet lyder fuldt ud lige så godt som det andet system, jeg havde i tankerne, så jeg er helt overbevist om, at vi har fået det bedste system til lige præcis vores behov. Til at understøtte den påstand kan jeg fortælle, at vi har modtaget rigtig mange kommentarer fra menigheden om, hvor god lyden er. Ydermere har vi fået meget positive tilkendegivelser om installationen fra besøgende lydteknikere. Det var en god beslutning, og jeg vil helt sikkert have EM Acoustics in mente til fremtidige projekter,” siger Anders Molin.

Tech specs

Løsningen implementer Halo-C line array i L/R konfiguration med seks kasser per side, som er suppleret af fire self powered EPX-8 pointsource kasser som sidefill og delays, to EMS-61 frontfills og under scenen en MSE-218 sub. HALO-C arrayet er drevet af en EM Acoustics DQ10 amp, mens en AD-9 står for subwooferen og frontfills.

Relevante produkter

Cases

Samværket

Kurser og seminarer

Vi holder løbende kurser, demoer og seminarer om lydproduktion og nye produkter  – og oftest er de gratis. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have direkte besked, når der er nyt i kalenderen.

Se kommende events

Vi vil så gerne høre fra dig

Ønsker du rådgivning , så hiv fat i os! Vi er altid klar til en snak.

Giv os et kald på +45 70 277 300.

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events