Hermans

Akustisk regulering til at afhjælpe støjgener hos naboer

Da Hermans bygningen i Tivoli Friheden, der har plads til 800 tilskuere, stod færdigt i 2013, blev der af økonomiske årsager købt et brugt lydanlæg til. Det viste sig dog at være en uholdbar løsning, da det gav udfordringer med lyden. Allerede fra åbningen af koncertsalen var der massive klager fra naboerne på den modsatte side af den vej, som bygningen med bagsiden af scenen støder op til. Det viste sig nemlig, at bygningen ikke var særlig godt lydisoleret, og da Tivoli Friheden i forvejen har rock- og popkoncerter på en udendørs scene om fredagen i sæsonen, havde naboerne fået nok.

I Hermans foregår der et meget bredt spektrum af kulturelle arrangementer, der spænder alt fra konferencer, revy, teater, koncert, intimkoncerter til firmafester. Koncertsalen bliver flittigt lejet ud, og derfor er der stort set ingen grænser for typen af arrangementer. Det skaber nogle akustiske udfordringer, da salen både skal tilpasses, at der bliver spillet for et stående publikum på fladt gulv og til et siddende publikum med bordopdækning. Til det formål anvendes en stor transportable tribune, som kan køres ud i salen. Jok Østergaard, der er teknisk chef i Hermans, fortæller, at der nogle gange kun er en halv time imellem et arrangement på fladt gulv og en forestilling eller koncert med tribune. Tribunen køres ud og etableres med stole på ca. et kvarter af to mand.

Især blev der klaget over bassen, og det fik Tivoli Friheden til at hyre Delta Akustik til at undersøge, hvad der skulle til for at forbedre bygningen, hvilket resulterede i en løsning, hvor der ved hjælp af akustisk regulering blev dæmpet for de frekvensområder, der uhensigtsmæssigt bredte sig udenfor bygningen.

Tech specs

d&b Audiotechnik:

  • Y-line array: 8  Y8 og  8 Y12
  • 8 V-subs
  • Fills Y7P
  • Frontfills E6
  • M4 monitors
  • V-subs
  • D20 & D80 amps

Relevante produkter

Kurser og seminarer

Vi holder løbende kurser, demoer og seminarer om lydproduktion og nye produkter  – og oftest er de gratis. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have direkte besked, når der er nyt i kalenderen.

Se kommende events

Seminar hos AlfaAudio

Vi vil så gerne høre fra dig

Ønsker du rådgivning , så hiv fat i os! Vi er altid klar til en snak.

Giv os et kald på +45 70 277 300 eller send en mail til info@alfaaudio.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events