Primacoustic i showroom

Akustisk regulering af showroom

Det første skridt var at få hævet og vinklet loftet, så det ikke var helt fladt. Selve loftsmaterialet er Trolltex (træbeton), som ikke i sig selv er kritisk i forhold til den akustiske indretning. Men med et betongulv og et glasparti på rummets ene langside, skabte det nogle udfordringer, som blev løst med, at der blev lagt gulvtæppe på og hængt gardiner op foran glasvæggen. Der skulle dog mere til for at få selve rummet op på et niveau, hvor Genelec’s egne højttalere kunne yde maksimalt i et Dolby Atmos 7.1.4 ’immersive’ højttalersetup.

”Formålet med lytterummet var først og fremmest at ’tæmme’ rummet, men omvendt skulle det heller ikke måles helt ud i detaljer og designes af en akustiker fra bunden. Vi ville gerne have, at der stadig var ’plads’ til at vi også kan demonstrere vores GLM softwarekalibrering, og samtidig var der også et budget at tage hensyn til. Faktisk var Primacoustic en helt perfekt løsning for os, da det er en billig løsning, og en som vi selv meget let kunne installere, ” fortæller Morten Ulbæk, ambassadør for Genelec i Danmark.

”Rent praktisk placerede jeg nogle borde inde i lytterummet og stillede panelerne på dem, hvorefter jeg i ro og mag kunne flytte rundt på bordene og teste, hvordan de påvirkede lytteområdet, før de blev monteret på væggene. Det var vigtigt at få hjørnerne lige bagved højttalerne dæmpet ret kraftigt, og der løste Broadband og Control panelerne opgaven perfekt. For netop at bevare en smule naturlig klang i rummet, valgte vi helt bevidst at bruge de mindre Scatter Blocks på den sidevæg, som ikke er af glas.”
Også selve monteringen af panelerne forløb problemfrit, da først de optimale placeringer var fastlagt.

”Det er supernemt. Når først de er sat op presses selve panelerne simpelthen ned over de små spikes, og skulle der være behov for efterfølgende at justere dem en smule, flytter du bare panelerne uden at gøre noget ved monteringspladen nedenunder,” forklarer Morten Ulbæk.
Den akustiske mission var en udelt succes, og til at toppe rummet helt af, er der installeret seks originale biografsæder med numre og det hele, så enhver, der skal have den store ’immersive audio experience’, får det i et blødt sæde – ganske som i biffen. Og som det hører sig til i enhver biograf, er Genelec også leveringsdygtige i kolde sodavand og dertilhørende popcorn.

Optimering af konferencerum

Efter at lytte-og demorummet var på plads, var der stadig en håndfuld paneler og Scatter Blocks tilovers, som viste sig at være meget brugbare i andre rum i Genelecs nye danske domicil. Genelec er en finsk virksomhed, der opererer globalt, så videokonferencer er en naturlig og stor del af hverdagen på det danske kontor.

Derfor er der indrettet et dedikeret videokonferencerum med to store fladskærme, kamera og bordmikrofon, så det er hurtigt og nemt at komme i kontakt med hovedkontoret i Finland eller andre lokale divisioner.

”Vi havde en håndfuld Control Panels tilovers fra de tre Primacousic London 12 kits, så dem forsøgte vi at montere i konferencerummet, og det gjorde en kæmpe forskel. Ud over at lyden er blevet meget mere behagelig i vores ende, så er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at vi også er blevet nemmere at forstå for modtagerne i den anden ende. Potentielt set undgår vi dyre misforståelser og sparer under alle omstændigheder tid på ikke at skulle gentage eller bede dem, vi holder møde med, om at gentage hver anden sætning,” siger Morten Uldbæk.

Tech specs

Primacoustic akustikmoduler

Relevante produkter

Kurser og seminarer

Vi holder løbende kurser, demoer og seminarer om lydproduktion og nye produkter  – og oftest er de gratis. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have direkte besked, når der er nyt i kalenderen.

Se kommende events

Seminar hos AlfaAudio

Vi vil så gerne høre fra dig

Ønsker du rådgivning , så hiv fat i os! Vi er altid klar til en snak.

Giv os et kald på +45 70 277 300 eller send en mail til info@alfaaudio.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events