Svalegangen

En fleksibel teatersal

En fleksibel PA løsning har gjort det muligt at anvende teatersalen på Svalegangen på helt nye måder og anvende hele rummet som scene. Det skaber masser af muligheder for at bryde rammerne for, hvordan man laver teater.

En fleksibel PA løsning har gjort det muligt at anvende teatersalen på Svalegangen på helt nye måder og anvende hele rummet som scene.

En donation fra Herman Sallings fond på 22,7 mio. kr. gjorde det i 2015 muligt for teateret Svalegangen at gennemføre en omfattende renovering af deres faciliteter, samt virkeliggjort teaterets vision om at opføre en ny sal, hvor ønsket var at skabe et teaterrum, hvor der var plads til mere kreativ udfoldelse ved at inddrage hele rummet i forestillingerne.

Den nye sal, der er blevet placeret ovenpå den oprindelige teaterbygning, er ikke blot en kopi af den gamle. Udover at have en anden fremtoning med sit bemærkelsesværdige buede loft, har salen også flere muligheder for at lave forskellige opsætninger, hvor man aktiverer rummet på flere måder. Svalegangens teatersal kan derfor udnyttes på utallige måder, hvor både publikum og optrædende kan flyttes rundt i salen.

I forbindelse med opførelsen af salen har Svalegangen anskaffet sig et Y-system fra d&b audiotechnik, der er placeret og kalibereret, så systemet netop imødekommer de skiftende opsætninger.

“Den er transformérbar og behøver ikke nødvendigvis danne ramme om konventionelt teater. I salen er publikum meget tæt på skuespillerne, og desuden er taleforståeligheden rigtig god, hvilket bidrager med en særlig intimitet,” fortæller teaterdirektør Per Smedegaard.

For tonemester Anton Bast  har det været afgørende, at lydforstærkningen er diskret:

“I den slags forestillinger, vi laver, må lydbilledet gerne være både stort og småt, og lyden er meget vigtig. Sådan som jeg laver lyd, vil jeg helst ikke have, at folk opdager det. Lyden skal være naturlig og ikke kunstig. Her er Y-højtalerne gode – også rent visuelt, da de er kompakte.

Tech specs

d&b audiotechnik:

  • Y-pointsource Y10P (2) L/R
  • B6 subs (4)
  • E6 frontfills
  • D12 amps

Relevante produkter

Kurser og seminarer

Vi holder løbende kurser, demoer og seminarer om lydproduktion og nye produkter  – og oftest er de gratis. Tilmeld dig vores nyhedsbrev, hvis du vil have direkte besked, når der er nyt i kalenderen.

Se kommende events

Seminar hos AlfaAudio

Vi vil så gerne høre fra dig

Ønsker du rådgivning , så hiv fat i os! Vi er altid klar til en snak.

Giv os et kald på +45 70 277 300 eller send en mail til info@alfaaudio.dk.

Vi glæder os til at høre fra dig

Modtag vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt om produkter, kurser og events